Rookmelders

Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Volgens de risicomonitor woningbranden 2019 zijn er in dat jaar 64.472 claims ingediend met betrekking tot woningbranden. Per dag zijn dat er gemiddeld 177 geweest over 2019.
Van deze branden zijn er 21 geweest met een fatale afloop met in totaal 22 dodelijke slachtoffers.
bij ruimt 6 op de 10 fatale branden was geen rookmelder aanwezig.
jaarlijks worden 1 op de 67 woningen getroffen door een brand.

Om die reden wil de overheid dat In elk huis in Nederland per 1 juli 2022 op iedere verdieping een rookmelder hangen. Die verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar de overheid wil dat die regelgeving ook voor bestaande bouw gaat gelden. ze geeft hiermee gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland verplicht te stellen. Aangezien bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook, kan een maatregel als deze mensenlevens redden.

De verplichting zoals die gaat gelden houdt in dat op elke verdieping, welke als functie een verblijfsruimte heeft, een rookmelder komt te hangen. Het minimum advies is dat in de verkeersgangen een rookmelder dient te hangen.
Bij een standaard rijtjeswoning betekent dit vaak dat er in de entreehal, de overloop en de zolder een rookmelder komt. Ons advies is echter om zeker ook een rookmelder te plaatsen in de ruimte waar het witgoed staat.
Belangrijk is ook dat je goed let op de plaatsing. Ons advies is dan ook om hier een specialist bij te betrekken.

Wij kunnen u helpen aan rookmelders in verschillende vormen, van standalone tot gekoppeld naar de meldkamer.
neem gerust contact met ons op voor meer info.

Hieronder vind u alvast een overzicht van onze rookmelders.

Draadloze rookmelder Alpha GS559A

Euro29,00

Alpha GS559A

De Alpha GS559A is een foto-elektrische 3V draadloze rookmelder welke werkt op 2 AA-Alkaline batterijen. Met de foto-elektrische technologie is het gevoeliger voor het detecteren van langzaam smeulende branden die lichte rook en weinig warmte genereren en urenlang kunnen smeulen voordat ze in vlammen opgaan. De Alpha GS559A is draadloos, dus geen bekabeling nodig, en is koppelbaar met gelijke rookmelders door de woning. Hierdoor zal er bij een brand door alle rookmelders een alarm worden weergegeven. De melder reageert op zowel rook als hitte.

230V rookmelder Alpha GS517A

Euro29,00

Alpha GS517A

De Alpha GS517A is een rookalarm met een optische sensor. De melder is geschikt voor installatie in een alle bewoonbare objecten en midden en kleinbedrijf. De melder zal een snelle reactie geven als er rook wordt gedtecteeerd. Doordat de melder te koppelen is met andere soortgelijke melders zal bij detectie door het hele pand een alarm klinken zodat gewaarschuwd wordt en actie kunt ondernemen. De Alpha GS517A rookmelder sluit u aan op het 230v netwerk. Hierdoor zal hij continu voeding hebben. In geval van een stroomuitval zal hij werken op de 9V backup batterij.

Slimme rookmelder Netatmo

Euro149

Netatmo

De Netatmo slimme rookmelder is een foto-electrische (optische) rooksensor die uw huis veiliger maakt. Wanneer er brand uitbreekt verstuurd de Netatmo slimme rookmelder in realtime waarschuwingen naar uw smartphone. De rookmelder is draadloos en werkt op batterijen die 10 jaar meegaan. U heeft na de installatie bijna geen omkijken meer naar de rookmelder. De Netatmo slimme rookmelder controleert zich continue zelf. Hij houdt zelf zijn batterij, rooksensor en Wi-Fi verbinding in de gaten. Mocht 1 van deze drie elementen niet meer werken dan krijgt u hier een melding van op uw smartphone. Het enige wat u dient te doen is minimaal 1 keer per jaar het geluid te testen. Tevens hoeft u ook niet meer op te staan en te reiken om de melder uit te zetten, u kunt heel simpel het geluid uit zetten via de telefoon (uiteraard nadat u gecontroleerd heeft of er wel of geen brand is.) De Netatmo slimme rookmelder is volledig zelfstandig. U heeft hier dus geen smarthome hub voor nodig.

AJAX Rook/ hittemelder

Euro89

AJAX FireProtect

Om de AJAX FIREPROTECT te kunnen gebruiken dient u tevens de AJAX HUB 2 centrale te hebben. De AJAX Hub 2 sluit u aan op het internet en de rookmelder wordt draadloos verbonden. Bij een branddetectie krijgt u via de kosteloze app een melding en indien gewenst kunt u Ook een melding laten sturen naar de meldkamer. De rookmelder is te koppelen aan reeds aanwezig AJAX inbraaksystemen. De rookmelder is tevens los te verkrijgen. De rookmelder is een rook/hittemelder welke apart van elkaar of tegelijk zijn te activeren.

RISCO draadloze rookmelder

Euro119

RISCO

Om gebruik te kunnen maken van de RISCO draadloze rookmelder dient u een risco agility/ lightsys of Prosys te hebben. Door middel van de Risco centrale, welke wordt aangesloten op het internet zal er een verbinding worden gemaakt naar uw smartphone en eventueel de meldkamer. Dit pakket kunt u uitbreiden met componenten voor inbraak, waterschade, koolmonoxide En zelfs camera’s. De rookmelder is een rook/hittemelder welke werkt op 4x CR123A batterijen. U kunt apart kiezen of u alleen rook, alleen hitte of een combinatie van beide wilt. De rookmelder heeft ook een zelfstest functie wat inhoudt dat de rookmelder Zichzelf controleert bij een rooksignalering wat valse meldingen voorkomt. De rookmelder is ook te koppelen aan reeds aanwezige RISCO beveiligsingssytemen. Het Risco systeem dient door onze installateurs geplaatst te worden. Om gebruik te kunnen maken van de app vraagt Risco een bijdrage van € 2,00 per maand incl. btw.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden

Bel met 085-86 400 86 of vul het contactformulier in

Naar contactpagina »